Blogtour Alleen van Barbara De Smedt

25-10-2020

Korte inhoud

Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere.  Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang.

En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement.  De politie staat voor een raadsel.  Wie kan hier achter zitten?  Heeft de vader van de baby Julie vermoord?  Is ze weggelopen?  Werd ze ontvoerd?

Alleen Julie weet wat er aan de hand is.  Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren.  Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind.

Mijn mening

In het eerste deel van het bezoek neemt de schrijfsters ons mee in de periode voor Julie haar zwangerschap en haar jeugdjaren en leren we de personages van Julie en Oscar goed kennen.

In het tweede deel gaan we naar De dag en komen we te weten wat er op de dag van Julie haar verdwijning gebeurt.  Heeft de vader van het kind er iets mee te maken of  is het toch iemand anders?

In het derde deel volgen we Julie tijdens haar gevangenschap en hoe ze ontdekt wat er juist gebeurt is zowel in het heden als in het verleden. Zo ontdekt ze ook waar ze is en waarom dit gebeurt.  Ze vecht voor haar leven en dat van haar nog ongeboren baby

En dan breekt de laatste dag aan.  Zal Julie het overleven, wat met haar baby, zal de politie op tijd zijn om beide levens te redden??

Zij is zijn obsessie, haar baby is zijn wraak.  In deze psychologische thriller neemt Barbara ons mee in het leven van Julie Meskens die een sociaal en gelukkig leven lijdt tot ze onverwachts zwanger wordt en dit haar hele leven overhoop haalt.  Hou je van spanning, . een aantal verrassende wendingen dan is dit verhaal helemaal iets voor jou.  Ik vond het soms jammer dat ik het boek weer moest weg leggen omdat het tijd was om te slapen of te gaan werken.  Ik heb een paar dagen kunnen genieten van dit verhaal en weet ondertussen wat, wie en waarom. Nu jij nog!

Barbara, ik hoop in de toekomst nog meer van deze verhalen te lezen want het was echt top.

Sigrid