Blogtour Als doden dromen van Mel Hartman

27-09-2020

April Charles is een prettig gestoorde, jonge meid die liever lui dan moe is.

Korte inhoud: 

Ze werkt in een funerarium, kickt op zombieverhalen en heeft leuke vrienden. Maar niemand in haar omgeving weet dat ze niet van deze wereld komt.  Ze is half sirene en half ripper. Met haar stem kan ze de doden tot leven wekken en de levenden be├»nvloeden. Die gaven gebruiken is echter niet zonder gevolgen.  Haar duistere kant wil het dan overnemen en het kost haar alle moeite om deze onder controle te houden.

Wanneer ze op een dag per ongeluk een dode tot leven wekt, vertelt die haar haar verontrustend nieuws. Een groep menselijke psychopaten zijn van plan om haar wereld, Terr, uit te buiten en het aan de allerrijksten als exclusieve vakantiebestemming te verkopen.  Op Terr kan en mag namelijk alles, er zijn bijna geen regels, en er leven vreemde, fascinerende wezen.

April weet dat ze haar rustige leventje vaarwel moet zeggen als ze Terr wil helpen redden. En dus gooit ze zich met frisse tegenzin in de strijd.

Mijn mening:

In deze urban fantasy vertelt Mel Hartman op prachtige wijze het verhaal van April, haar leven in onze wereld en de droomwereld Terr.  Zoals ze Terr omschrijft met al zijn inwoners lijkt het alsof ik deze wereld echt kan zien. Sommige van de bewoners komen mij zelfs bekend voor, misschien heb ik ze wel gezien in mijn dromen. Maar ook onze wereld met al zijn problemen en toch ook de mooie dingen worden in door Mel heel goed omschreven.  Met korte hoofdstukken en regelmatig een cliffhanger is het een boek dat je moeilijk aan de kant kan leggen. Zal het April en haar vrienden lukken om Terr te redden?  Ik kijk alvast uit naar het 2de deel in deze dodenreeks.


Sigrid