Blogtour Het dorp van       Belinda Aebi

09-03-2020

Eline Jehaes, een jonge journaliste komt terecht in het geÏsoleerde dorp Koolbeke aan de oevers van de Durme.  In het dorp gebeuren rare dingen en haar nieuwsgierigheid wordt pas echt geprikkeld als ze merkt dat er een groep mensen woont met een uitzonderlijke, erfelijke aandoening.

Het boek is onderverdeeld in 4 grote delen. In deel 1 leren we Eline kennen en ontdekt ze gaandeweg hoe het er in Koolbeke aan toe gaat en dat er veel rare dingen gebeuren en ook dat de inwoners veel geheimen hebben. Deze geheimen houden vooral verband met de groep mensen die getroffen zijn door een erfelijke aandoening. Gaan de inwoners Eline vertrouwen of niet??

In deel 2 maken we kennis met Hugo, CEO van een grote pharmaceutisch bedrijf dat zich bezig houdt met onder andere onderzoek naar erfelijke aandoeningen. In dit deel volgen de spannende gebeurtenissen elkaar snel op. Wat heeft Hugo te verbergen en komt Eline meer te weten over wat er in Koolbeke gaande is??

In deel 3 wordt het verhaal van Lea, de vrouw van Hugo verteld en gaat het vooral over de onderlinge verhoudingen tussen Lea, Hugo en hun kinderen. Wat dit met het verhaal te maken heeft zal je zelf moeten lezen!!

In deel 4 maken we een tijdssprong van 3 jaar en komen we te weten of Koolbeke nog steeds zo geïsoleerd is of niet en hoe het met Eline gaat na alles wat ze daar heeft meegemaakt.

Ik heb genoten van dit boek dat een goed mix had van mysterie, spanning, emoties en tragedie.  Hopelijk gaan jullie er ook van genieten.

Sigrid