Blogtour Het Verlaten huis van Sandra J. Paul

07-03-2020

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een geheimzinnige kist.

Nadat Quinten en zijn vader van de ene op de andere dag uit Kraaidorp verdwenen zijn, komt er na een tijdje een nieuw gezin met 4 kinderen wonen. Al snel worden Meike en Elizabeth, de buurmeisjes, vrienden met Sem, Milo, Leon en Femke. 
Wanneer de zes vrienden een gezellige avond hebben terwijl hun ouders naar een feestje zijn wordt het huis getroffen door een aardbeving en verliezen de kinderen het bewustzijn.

Weer bij bewustzijn merken ze dat ze opgesloten zitten in een vervallen huis. In het midden van de woonkamer staat een geheimzinnige kist.  Als de kist opengaat dan begint hun avontuur pas echt.

Het verlaten huis is het vervolg op De duistere school. Maar kan je ook losstaand lezen. In het begin van het boek krijg je een terugblik op wat er in de Duistere school gebeurd is en zit je ook meteen weer helemaal in het verhaal.

Dit spannende boek gaat voor mij ook over vriendschap en wat je kan bereiken als je samenwerkt en niet opgeeft.

Sandra heeft dit boek net zoals het eerste deel samen met haar zonen geschreven waardoor de spanning perfect is voor de doelgroep en toch spannend genoeg voor een iets ouder iemand zoals ik.

Ik kijk alvast uit naar een vervolg maar daarvoor zullen we nog een jaartje geduld moeten hebben denk ik.


Sigrid