Blogtour Kartonnen sterren van Seren J. Smedts

22-11-2020

Korte inhoud:

Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid.  Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.

Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.

Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Mijn mening:

Dit debuut is prachtig geschreven; door de korte hoofdstukken leest het heel vlot en is het moeilijk om het boek neer te leggen.

Liv is een meisje waar veel jongeren zich in zullen herkennen: middelbare school perikelen, ruziƫnde ouders, feestjes, verliefdheid... alles komt voorbij in dit boek. Liv is een fijn personage, beetje braaf maar toch durft ze de regels een beetje te buigen. Het was leuk dat Liv niet het meest populaire meisje maar toch ook weer niet de outcast, Liv is gewoon Liv een doodnormale puber met de normale puber problemen.

Ik kijk alvast uit naar hoe deze jonge schrijfster in de toekomst gaat evolueren, schrijven zit haar duidelijk in het bloed.  

Ben jij benieuwd naar deze knappe Young Adult, ga dan snel naar je lokale boekhandel.

Sigrid