Blogtour Lucht van Lara Reims

28-02-2021

Korte inhoud:

HALLO? BEN JE DAAR? IS DAAR IEMAND?

Romi woont op Mars, Ciro woont op aarde. Ze weten niet van elkaars bestaan. Tot ze op een dag contact met elkaar krijgen. Hoe dat kan, begrijpen ze niet. Via korte gesprekjes die nauwelijk door sterrenruis en meteorietenstormen heenkomen, leren ze elkaars wereld kennen.

Bestaan ze alleen in elkaars hoofd, of zijn er dingen mogelijk waar zij niet van weten??

Mijn mening:

Eerst en vooral vergeet zeker de bitterballen niet om te eten bij dit boek, Lara mist deze lekkernij enorm in Boekarest dus kunnen wij haar als lezers een beetje ondersteunen door ze in haar plaats te eten.

Lara Reims is er weer in geslaagd om mij te verrassen met een spannend verhaal. In dit boek lees je over de aarde in de toekomst, leven op mars of hoe je zou kunnen leven op mars. Maar het verhaal komt ook weer dicht bij de realiteit en de actualiteit. Is onze wereld zo aan het veranderen dat we de social distancing gaan blijven behouden? Met de recente landing op mars in gedachte, gaan we misschien ooit naar mars op reis kunnen gaan?

Dit Young Adult verhaal las heel vlot en doet je toch ook nadenken over hoe onze toekomst er misschien gaat uitzien.  Sommige aspecten in het boek beschreven vond ik leuk en hoop ik in de toekomst tegen te komen, maar sommige dingen dan ook weer niet.  Toch wel wat (mars)stof om over na te denken.

Wil jij weten hoe het verhaal van Romi en Ciro afloopt?? Ga dan snel naar je lokale boekhandel of www.hamleybooks.be. 

Sigrid


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin