Blogtour Mijn hart van ijs van Jen Minkman

16-11-2020

Korte inhoud:

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren.  Als Magda's broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden.  Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is... en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben.  Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden?  En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Mijn mening:

Wat heb ik genoten van dit moderne sprookje in de Oostenrijkse bergen. Een verhaal over heksen, een eeuwenoude vloek, verdwenen kinderen, de strijd tussen goed en kwaad enz.

Het verhaal las heel vlot, goed uitgewerkte personages en een avontuur dat niet altijd even voorspelbaar was.  Zal het Magda lukken om de vloek te verbreken en haar broertje te redden??  Mijn hart van ijs een echte Young Adult aanrader als je van mythologie en avontuur houdt.  

Wil je meer weten over de locatie, op de website van Jen staan nu foto's die in de vallei genomen zijn. https/::jen.minkman.site/de-locaties-uit-mijn-hart-van-ijs/

Ben jij ook nieuwsgierig naar dit verhaal? Ga dan snel naar je lokale boekhandel.

Sigrid