Blogtour Voor verdriet heeft niemand tijd van Monica Haak

18-10-2020

Korte inhoud:

Ware vriendschap kent geen grenzen.  

Liv en Emerald zijn twee tienermeisjes die elk een groot verlies hebben geleden.  Ze ontmoeten elkaar als Liv naar de andere kant van het land verhuist.  Ze worden meteen de beste vriendinnen, wat hen beiden hoop geeft op een positieve toekomst.  

Tot hun geheimen hun vriendschap op de proef stellen

Mijn mening:

Een prachtig verhaal over vriendschap, rouwen, zelfverminking, zelfmoordgedachten.  Heftige thema's die aan de hand van de verhalen van Liv en Emerald verteld worden.  Je ontdekt hoe mensen op verschillende manieren reageren op eenzelfde situatie, hoe het voor tieners vaak moeilijk is om met hun ouders over het verlies van een dierbare te praten.  Ondanks de zware thema's die in het boek voorkomen zit er ook een liefdesverhaal in wat het lezen een beetje luchtiger maakte en ook de momenten dat Liv en Emerald hun verdriet opzij zetten en samen aan hun natuurkunde project werken maken het makkelijker om ook de moeilijkere delen te lezen.

Willen jullie ook weten hoe het verhaal van Liv en Emerald afloopt dan moet je het zeker lezen.

Ook wordt er na het verhaal nog vermeld waar je terecht kan als je zelf met donkere gedachten rond loopt of als je wil praten en dit zowel voor Nederland als BelgiĆ«.  Voor Nederland is dit 113 - zelfmoordpreventie, voor BelgiĆ« kan je terecht bij Tele-onthaal op het nummer 1813

Sigrid