De speelgoedman van Heleen Van Den Hoven

18-06-2020

Voor de Hebban Leesclub las ik De speelgoedman van Heleen Van Den Hoven.

Als er pikante foto's van Fee op het internet verspreid worden is haar ietwat saaie collega Inigo de enige die het voor haar opneemt als ze op kantoor komt.  Fee besluit op dat moment dat ze hem van zijn saaiheid gaat verlossen. Maar is Inigo Dubbelman wel de man die hij lijkt te zijn?? Wat doet hij tijdens de uren die hij naderhand vergeten is??  Deze vragen gooien hun leven overhoop en het antwoord zou wel eens dodelijk kunnen zijn.

Het verhaal is verdeeld in 4 delen nl. Hoe het begon, Hoe het eindigde, Vragen en Antwoorden.  In elk deel volgen we Fee en Inigo in hun zoektocht naar het leven, geluk en wie ze zijn.  Fee doet dit aan de hand van een dagboek waarin ze haar verhaal vertelt aan haar overleden zus Sabine. Bij Inigo krijgen we flashbacks naar zijn verleden en gebeurtenissen in het heden.  Naar het einde toe wordt het wel heel spannend met een gestolen vrachtwagen, een ontvoering en iemand die in de gevangenis beland.  Wie wat meemaakt zal je zelf moeten lezen in deze pageturner.

Ik heb in elk geval genoten van dit spannende verhaal mede door de korte hoofdstukken ging het lezen heel vlot. Leuke personages die je toch wel beter wil leren kennen, dinky toys, houten speelgoed, spiegels en nog meer horen bij dit verhaal wat ze betekenen ontdek je tijdens het lezen wel.


Sigrid