Blogtour Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg

Korte inhoud:

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun.  Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft.  Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt.  Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud.  Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.

Mijn mening:

Het verhaal kwam een beetje traag op gang, maar dat kwam vooral omdat we eerst een aantal personages moeten leren kennen zoals Phaun, Céli, Araan, en Noova. Ook moeten we wat meer weten over het leven in het Wederwoud voor het verhaal echt kan beginnen. Dat gebeurt als Phaun het Wederwoud verlaat om op zoek te gaan naar de Vhéi  die wel eens een medicijn zouden hebben om Céli te genezen. Onderweg leert ze zichzelf kennen en krijgt ze te maken met zowel vriendschap, bedrog, teleurstelling enz. Na veel omzwervingen in het land van Vha'Rhymn komt Phaun meer te weten over het verloren gewaande volk de Vhéi maar is dit op tijd om haar zus te redden??

Hoe ver zou jij gaan om een dierbare te helpen?

Vha'Rymn is volgens mij een prachtig land met een mooie natuur waar het volk respectvol mee omgaat.  Ook al hebben sommige volkeren en wezens wat minder respect voor elkaar zou ik er misschien toch wel eens op reis willen gaan.

Ben jij ook benieuwd naar het Wederwoud en zijn bewoners?  Snel naar de boekhandel dan en het boek kopen.

Sigrid